Thursday, 2 August 2012

Badan dah tak letih, mata pun kurang mengantuk selepas mengamalkan ESP dan Ostematrix

Salam Ramadhan readers dan followers BeingMary.com. Terima kasih kerana masih setia menanti update terbaru saya. Untuk hari ini, saya nak kongsikan tentang feedback customer saya yang telah membelikan ESP dan Ostematrix buat suamiya. 

Alkisahnya, customer saya ini iaitu Puan Norazila Yusop telah menghubungi saya bagi mendapatkan konsultasi tentang supplement apa yang sesuai untuk suaminya yang selalu mengadu keletihan dan sakit-sakit badan setiap kali selepas bekerja. Almaklumlah, sebagai ketua keluarga, si suami perlu bekerja keras untuk menanggung keperluan isteri dan anak-anak. 

Apabila seharian dihabiskan di tempat kerja, membanting tulang empat kerat bagi mencari rezeki yang halal, bila dah balik ke rumah, badan jadi sakit sana, sakit sini, letih sana, lesu sini serta tak bertenaga. Di tambah pula sekarang ini bulan Ramadhan, maka makin menjadi-jadi badan terasa lemau dan tak bermaya. Bila ada peluang untuk melelapkan mata pula, mesti lama tidurnya.

Jadi sebagai cadangan untuk meningkatkan semula kecergasan si suami Puan Norazila, saya telah mencadangkan pengambilan ESP dibuat bersama-sama Ostematrix. Mengapa dua supplement ini menjadi pilihan utama? Di sini saya perincikan dengan lebih lanjut:

ESP
ESP merupakan minuman yang kaya dengan khasiat protein. Protein pula merupakan makanan utama sel-sel badan. Sel adalah komposisi terkecil yang terdapat di dalam badan seseorang manusia. Gabungan banyak sel membentuk tisu manakala gabungan tisu membentuk organ dan seterusnya gabungan organ membentuk sistem. 

Protein diperlukan tubuh bagi menggantikan sel-sel badan yang telah mati atau rosak. Tambahan pula, selepas air, protein menduduki tangga kedua kandungan badan manusia.  Sel-sel badan yang mendapat zat dan nutrien secukupnya dapat berfungsi pada tahap optimum. Secara tidak langsung, apabila badan kita akan menjadi lebih sihat, kita juga akan merasa lebih cergas dan bertenaga. 

Ostematrix
Ostematrix adalah supplement kalsium keluaran Shaklee. Selain penting bagi pembentukan tulang dah gigi, kalsium turut bertindak dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, mengelakkan keletihan dan jetlag, membantu memperolehi tidur malam yang lebih lena sekaligus membuatkan kita merasa lebih segar dan mudah untuk bangun pada keesokkan harinya, membantu pembekuan darah serta mengurangkan kadar kolesterol di dalam darah.  

Ostematrix juga turut dilengkapi Magnesium dan Vit D. Magnesium memainkan peranan penting dalam prosesan tenaga dalam sel. Ia juga mempenggaruhi tahap tenaga keseluruhan kita. Apabila magnesium tidak mencukupi, pengeluaran tenaga dalam terhad dan akan menyebabkan keletihan dan kelemahan. Magnesium adalah penting untuk mengekalkan tahap tenaga yang mencukupi.

Dah faham penjelasan panjang lebar saya tentang ESP dan Ostematrix? Jom kita baca pula apa kata Puan Norazila tentang suaminya yang baru saja beberapa hari mula mengambil supplement Shaklee iaitu ESP dan Ostematrix.


Seronok bukan? Belum pun sampai seminggu tapi dah nampak perbezaannya. Memang berbaloi apabila membuat sedikit pelaburan untuk tingkatkan mutu dan tahap kesihatan orang yang kita sayangi. Yang pastinya, pasangan kita tentu sekali akan lebih menghargai kita. 

Dan percaya atau tidak, hari ini Puan Norazila telah membuat repeat order untuk ibu dan mertuanya pula selepas melihat hasil positif yang dialami suaminya. Ini semua kerana beliau telah mula percaya dengan keberkesanan dan kebaikan supplement Shaklee.

Oleh itu, kepada para ister-isteri di luar sana, tunggu apa lagi? Cepat dapatkan suami anda ESP dan Ostematrix dari saya hari ini agar Cik Abang tersayang dapat menjalankan tanggungjawabnya sebagai seorang suami dan ayah dengan sebaik mungkin. Untuk membuat pesanan atau sebarang pertanyaan, saya boleh dihubungi melalui:
Setiap pembelian daripada saya akan melayakkan anda untuk mendapat konsultasi, khidmat nasihat dan jadual pemakanan PERCUMA.
 
Disclaimer
* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent diseases   
* Testimoni ini adalah daripada pengalaman pengguna sendiri dan hasil setiap pengguna mungkin berbeza.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...